Over Mijn oZSo

Onze passie is om anderen te helpen.

In onze ogen is goede zorg meer dan het behandelen van beperkingen. Onze missie is het begeleiden van een kwetsbare groep zodat zelfstandige deelname binnen de maatschappij (weer) mogelijk is. Respect en het door en door kennen van onze cliënten is daarvoor onmisbaar. Daarbij verliezen wij de veiligheid en de personen in de naaste omgeving nooit uit het oog. Wij volgen geen vast stappenplan om iemand te ondersteunen. Iedereen is anders en verdient persoonlijke en flexibele begeleiding die op maat gemaakt is.

Wij vertellen niet wat je dromen zijn, dat weet jij alleen.

Iedereen leidt graag een zelfstandig leven met toekomstperspectief. Dat is precies wat Mijn oZSo als visie heeft voor jongvolwassenen die een steun in de rug kunnen gebruiken. Het doel is om jongvolwassenen te ondersteunen zodat ze op volwaardige wijze deel uitmaken van de maatschappij. Je krijgt de regie terug over je eigen leven. Onze missie is om jou te helpen je dromen te realiseren.

Het ondersteunen van een onbegrepen groep

Kwetsbare jongeren worden lang niet altijd goed begrepen. Heb jij hier ook ervaring mee? Een lichamelijke of verstandelijke beperking is helaas nog steeds een reden om (gedeeltelijk) uitgesloten te worden. Wij vinden dat complete onzin. Iedereen heeft recht op een gelijkwaardige plek in de maatschappij. Wij zijn Karim en Mohammed en hebben jarenlange ervaring met het ondersteunen van jongvolwassenen. Onze ervaring ligt in het helpen van cliënten met een lichte verstandelijke beperkingen, gedragsproblematiek, psychiatrische stoornissen en/of die in aanraking zijn geweest met justitie.

Even voorstellen: Karim Bouraarassi – een vechter met een hart voor andere mensen

Mijn naam is Karim Bouraarassi en werk al 15 jaar in de hulpverlening. Ik ben ooit actief geweest binnen de autotechniek. Maar heb uiteindelijk mijn roeping gevonden toen ik in de zorg aan de slag ging. Het ondersteunen van mensen die het echt nodig hebben maakt mij gelukkig. Ik ben begonnen met de Hbo-opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD) en ben tussendoor overgestapt naar Culturele en Maatschappelijke Vorming (CMV). Bij dat laatste kon ik mijn creativiteit de ruimte geven. Wat ik geleerd heb tijdens mijn studies pas ik vandaag nog steeds toe tijdens mijn werk.

Ervaring in de zorg en geleerd om nooit op te geven

Ik ben in 2007 aan de slag gegaan in de gezondheidszorg en heb dus al heel wat jaren ervaring. Tijdens mijn werk ben ik actief geweest in de verslavingszorg en heb ik jongeren begeleid. In 2012 ben ik in Hoenderloo groepsleider geworden. Tot ik in 2018 als zelfstandige aan de slag ben gegaan bij Randstad Zorg. Ik heb ervaring opgedaan in de forensische zorg, de jeugdzorg en de psychiatrie. Vanaf 2019 ben ik actief in de ambulante zorg en dat doe ik met veel plezier. Naast het ondersteunen van kwetsbare jongvolwassen heb ik nog een passie. Tot 2018 heb ik professioneel vechtsport beoefend en ben ik in totaal 43 keer de ring in gestapt. Daar leerde ik hoe belangrijk het is om nooit op te geven. Doorzettingsvermogen en discipline helpen mij elke dag om mijn werk zo goed mogelijk uit te voeren.

Even voorstellen: Mohammed el Fakih – een doorzetter met passie om anderen te helpen

Mijn naam is Mohammed el Fakih en heb al 23 jaar ervaring als zorgverlener. Oorspronkelijk ben ik mijn loopbaan begonnen in de techniek. Maar ik kwam er al gauw achter dat mijn echte passie bij werken met mensen lag. Bij mijn keuze voor de techniek heb ik mijn verstand laten spreken, terwijl je eigenlijk altijd je hart moet volgen. Via een kennis kwam ik in aanraking met werken in de zorg. Ik raakte meteen enthousiast en besloot te solliciteren bij een justitiële jeugdinrichting. In eerste instantie werd ik afgewezen omdat ik niet over de juiste opleiding en ervaring beschikte. Maar met mijn enthousiasme en doorzettingsvermogen mocht ik toch op gesprek komen. Twee weken later werd ik uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardegesprek.

Leergierig en altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen

Bij mijn werkgever kreeg ik de kans om de Hbo-opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) te doorlopen. Ik behaalde mijn diploma en heb nooit meer teruggekeken. Werken in de zorg geeft mij enorm veel voldoening. Door de jaren heen heb ik verschillende doelgroepen met uiteenlopende problematiek geholpen. Denk bijvoorbeeld aan werken in de jeugd- en verslavingszorg, het begeleiden van verstandelijk beperkten, het ondersteunen ISD’ers en ik ben actief geweest in de forensische en psychiatrische zorg. Tijdens mijn loopbaan heb ik mijn ogen open gehouden en zoveel mogelijk proberen te leren. Daardoor heb ik inmiddels expertise met verschillende stoornissen, zoals autisme, antisociaal gedrag en hechtingsproblematiek. Nog steeds leer ik elke dag wat nieuws van mijn cliënten.

Ben jij klaar om je eigen leven vorm te geven?

Ben jij toe om weer de regie over je eigen leven in handen te hebben? Laat je gegevens achter en wij regelen de rest.