Crisisdienst: wij staan 24/7 voor je klaar

In bepaalde situaties heb je direct hulpverlening nodig. Bijvoorbeeld omdat de veiligheid van jou of je naasten in gevaar is. Wij staan dan uiteraard voor je klaar. Voor cliënten die met spoed hulp nodig hebben bieden wij een veilige omgeving om aan hun herstel te werken.

Mijn oZSo - Ambulante begeleiding

Direct hulp nodig? Bel je huisarts of 112.

Alles onder één dak

Mijn oZSo is gespecialiseerd in het begeleiden van jongvolwassenen die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. Onze crisisdienst is speciaal opgericht om snel de hulp te bieden die nodig is. Door te overleggen met medisch specialisten, zoals je huisarts en/of behandelaar komen we tot de best mogelijke manier om jou bij te staan.

Bij Mijn oZSo streven we erna om jou je eigen regie te geven. Toch kan het zo zijn dat tijdens een crisissituatie je lastig je eigen situatie kunt overzien. Wij ondersteunen je en kijken welke hulp jij nodig hebt. Alleen door samen te werken en goed naar jou te luisteren weten we waar je echt behoefte aan hebt.

Ondersteuning in de eigen omgeving

Wij gaan ons uiterste best doen om jou te ondersteunen op de plek waar jij je het fijnst voelt. Is dat thuis of op een logeeradres bij familie? Wij zijn daar. Uit onze ervaring blijkt dat een behandeling in de eigen leefomgeving een positief effect heeft. Je voelt je prettiger en meer op je gemak. Toch kan een onveilige plek ook voorkomen. In dat geval zoeken we samen een andere plek waar jij de juiste hulp krijgt.

Mijn oZSo- Ambulante Zorg
Mijn oZSo - Aanmelden voor dagbesteding

Hoe gaat onze crisisdienst te werk?

Een crisis ondersteunen wij op verschillende manieren. Ons traject ziet er als volgt uit:

Stap 1: Speelt er bij de cliënt een dreigende situatie? Een verwijzer neemt contact op voor overleg.
Stap 2: Wij nemen vervolgens persoonlijk contact op met de cliënt en koppel dit terug naar de verwijzer.
Stap 3: De eerste kennismaking vindt plaats op een plaats waar de cliënt zich bevindt. Betrokkenen mogen ook deelnemen aan dit gesprek.
Stap 4: Samen bespreken we de situatie en komen tot een passende oplossing.

Onze crisisdienst tijdens echte noodsituaties

In sommige gevallen is een situatie echt gevaarlijk voor jou en/of je omgeving. Spoedeisende hulp is dan de enige oplossing. Medische specialisten zoals psychiaters hebben onder specifieke omstandigheden de mogelijkheid verplichte zorg op te leggen. Vanzelfsprekend is het dan nog steeds ons doel om jou zo snel mogelijk je zelfstandigheid terug te geven. De crisisdienst van Mijn oZSo doet er alles aan om jou de ondersteuning te geven die je verdient.

Mijn oZSo - Weerbaarheidstraining Karim

Snel spoedeisende crisisdienst nodig?

In sommige gevallen is een situatie echt gevaarlijk voor jou en/of je omgeving. Bel dan direct 112. Is er sprake van een (dreigende) crisis of een fase van herstel na een crisis, neem dan contact op met Karim op 06-16071117.